هوش مصنوعی، تفکر انتقادی را از بین می برد
به گزارش سرگرمی کامپیوتری، محققان انگلیسی اعتقاد دارند که استفاده دانشجویان از هوش مصنوعی به منزله ناقوس مرگ برای تفکر انتقادی است.
به گزارش سرگرمی کامپیوتری به نقل از ایسنا، دانشگاه های انگلستان به تازگی اخطار دادند که ۹۲ درصد دانشجویان از هوش مصنوعی استفاده می نمایند و این برای دانشگاه ها که قرن ها خویش را مخزن دانش و حقیقت می دانستند، ناگوار است. فروپاشی زمانی شروع شد که دیگر کسی برای کارشناسان ارزش قائل نشد، تفکر انتقادی تضعیف شد و گفتمان عمومی به حالت دوقطبی درآمد.
به نقل از گاردین، منابع سنتی دانش به صورت درحال افزایشی درحال رد شدن هستند. کتاب ها، مقالات، مجلات و رسانه های قدیمی با پیشرفت های صورت گرفته در عرضه و بازیابی اطلاعات، بخصوص از راه اپلیکیشن ها و شبکه های اجتماعی به چالش کشیده می شوند. بعنوان مثال، لیست های مطالعه تنظیم شده جهت استفاده دانشگاهیان در پژوهش اغلب توسط دانشجویان نادیده گرفته می شوند و جست وجو در «گوگل» جای آنها را می گیرد. اگر دانشجو از آن چه می خواند خوشش نیاید، می تواند به آسانی به گوگل روی بیاورد. الگوریتم ها می توانند دانشجویان را به سبب های غیرمنتظره بفرستند و اغلب آنها را از سختگیری تحصیلی بسمت منابع غیر دانشگاهی منحرف می کنند.
دسترسی ۲۴ ساعته دانشجویان به مطالب آموزشی اهمیت دارد اما دانش درحال تبدیل شدن به یک محتوای ساده است. با لمس یک دکمه، اطلاعات به شکل آنلاین در دسترس قرار می گیرد و تعداد زیادی خروجی برای انتخاب وجود دارد. امکان دارد کمیت وجود داشته باشد اما لزوما باکیفیت همراه نیست. هوش مصنوعی، غذای ساده نهائی است.
این موضوع، پرسش های اساسی را نه تنها در رابطه با منظور ما از دانش مطرح می کند، بلکه نقش آموزش و پرورش و دانشگاهیان در آینده را هم برجسته می سازد. مزایای هوش مصنوعی در حوزه علوم، اقتصاد یا ریاضیات قابل قدردانی هستند چونکه حقایق را اغلب نمی توان انکار کرد اما در رابطه با علوم انسانی و حوزه اجتماعی که خیلی از موضوعات آنها قابل بحث هستند، چطور؟
پروفسور «اندرو موران»(Andrew Moran) استاد «دانشگاه متروپولیتن لندن»(London Met) اظهار داشت: ما به سرعت درحال از دست دادن موقعیت خود در مقابل تغییرات عمیق اجتماعی هستیم که در صورت عدم واکنش سریع می توانند نتایج غیر قابل تصوری را برای دانشگاه ها داشته باشند.
دکتر «بن ویلکینسون»(Ben Wilkinson) استاد «دانشگاه شفیلد»(Sheffield University) اظهار داشت: بعنوان یک مدرس دانشگاه در حوزه علوم انسانی که در آن مقالات یک وسیله کلیدی برای ارزیابی هستند، از شنیدن افزایش انفجاری استفاده از هوش مصنوعی تعجب نمی کنم. هوش مصنوعی به صورت تهاجمی توسط شرکتهای فناوری بعنوان کالایی برای صرفه جویی در زمان تبلیغ می شود و گفتمان گسترده تر هم تنها این دیدگاه را بدون زیر سؤال بردن محدودیت ها و اخلاق هوش مصنوعی تقویت می کند.
باآنکه هوش مصنوعی امکان دارد در چندین زمینه آکادمیک مانند نوشتن گزارش های پایه و انجام دادن تحقیقات اولیه سودمند باشد اما استفاده از آن توسط دانشجویان برای نوشتن مقاله نشان دهنده بی ارزش کردن موضوعات علوم انسانی و درک نادرست از تفکر انتقادی در رشته هایی مانند تاریخ، ادبیات و فلسفه است.
وقتی از هوش مصنوعی می خواهیم مقاله بنویسد، صرفاً کار را برون سپاری نمی نماییم، بلکه تفکر و توسعه آنرا برون سپاری می نماییم که با گذشت زمان فقط ما را گیج تر می کند و هوش ما را می کاهد.
ویلکینسون اضافه کرد: در عصر فناوری که ما اغلب نسبت به یک محصول و نه فرایند تولید آن وسواس داریم، جای تعجب نیست که ارزش واقعی نوشتن نادیده گرفته شود. دانشجویان به آسانی نشانه ها را از دنیایی می گیرند که ارتباط خویش را با ارزش بی بدیل خلاقیت و تفکر انتقادی انسانی از دست می دهد.
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب