اختراع دو دانش آموز ایرانی برای سالمندان
سرگرمی كامپیوتری: تهران- دو نوجوان محقق ایرانی موفق به طراحی و ساخت دستگاهی برای شست و شوی دندان مصنوعی شده اند كه بدون استفاده از مواد شوینده دندان ها را تمیز و ضدعفونی می كند.
«مادربزرگ های ما دندان مصنوعی دارند، هر دوی آنها برای تمیز كردن دندان های خود با مشكل روبرو بودند و حتی اگر از خمیردندان استفاده كنند ضمن اینكه دندان تمیز نمی گردد، احتمال صدمه به آن یا خوردگی بعضی بخش ها وجود دارد. اگر هم فردی غیر از خود سالمند بخواهد دندان را تمیز كند، كمی دشوار است؛ پس به فكر ساخت دستگاهی افتادیم كه هم دندان ها را بدون صدمه تمیز كند و هم خیال مادربزرگ را راحت».
به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، ششمین جشنواره و نمایشگاه نوآوری و فناوری رَبع رشیدی، در 17 حوزه تخصصی برگزار گردید و در یكی از این حوزه ها میزبان فعالیت های پژوهشی و فناورانه دانش آموزی بود.
دو دختر دانش آموز سال یازدهم دبیرستان تیزهوشان فرزانگان البرز 5 كه سطور بالا از آنها نقل قول شده است، توانسته اند دستگاهی بسازند كه با كمك امواج دندان مصنوعی را تمیز و ضدعفونی می كند و ضمن كمك به سالمندان به محیط زیست هم صدمه نمی رساند.
***تمیز كردن دندان مصنوعی با امواج الكترومغناطیسی
ترنج عباسی یكی از این دو دانش آموز در مورد این دستگاه توضیح داد: این دستگاه دندان مصنوعی را تمیز و ضدعفونی می كند و برای این كار از هیج ماده شیمیایی استفاده نمی گردد بنابراین به محیط زیست صدمه نمی رساند چونكه در خمیردندان مواد مضر برای محیط زیست وجود دارد و در این دستگاه با استفاده از امواج شستشو و ضدعفونی انجام می گردد.
وی افزود: این دستگاه علاوه بر اینكه سبب نمی گردد دندان مصنوعی تحلیل رود باكتری ها و میكروب ها را انبوه زدایی و مواد غذایی را از سطح دندان پاك می كند. داخل این دستگاه نوعی مدار وجود دارد، در یك قسمت آن آب پر می گردد و با استفاده از امواج استفاده می گردد و پس از روشن كردن با زدن به برق حدود 15 دقیقه بعد كاملا دندان شستشو و تمیز است.
به گفته عباسی طراحی و ساخت این دستگاه زیر نظر یك دانشجوی كارشناسی ارشد پزشكی هسته ای انجام شده كه خود دانشجوست و پذیرفت كه راهنمایی ما را در ساخت این دستگاه برعهده بگیرد.
یاسمن حسینی دیگر دانش آموز حاضر در این طرح اظهار داشت: این دستگاه را به المپیادها و جشنواره های مختلفی عرضه داده ایم كه تابحال مدال نقره المپیاد جهانی جوانان كره جنوبی، همینطور رتبه سوم جشنواره دانش آموزی ابن سینا را به خود اختصاص داده و دارای تاییدیه علمی از دانشگاه علوم پزشكی البرز هم هست و می خواهیم برای ثبت اختراع آن بزودی اقدام نماییم.
وی در مورد هزینه تولید این دستگاه اظهار داشت: اگر دستگاه به تولید انبوه برسد با قیمت قبلی ارز حدود 60 هزار تومان می توانستیم قیمت داشت ولی به علت گران شدن بعضی قطعات احیانا حالا هزینه تولید هر واحد به 100 هزار تومان می رسد.
ششمین جشنواره و نمایشگاه نوآوری و فناوری های ربع رشیدی با حضور 1700 طرح از 27 استان كشور میزبان نوآوران و فناوران در 17 حوزه مختلف بود. همینطور حدود 250 طرح در بخش مسابقه شركت كردند كه در دو مرحله با استفاده از متخصصان هر حوزه داوری شده اند و در آخر طرح های برتر در 4 حوزه شامل واحدهای صنعتی غذا و دارو، الكتروتیك، شهر هوشمند و سه فناور برتر كل جشنواره عرضه شدند.
علمی**9157**1440
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب