در حاشیه جلسه دولت

جهرمی: سپر امنیتی دژفا با یك حمله سایبری سازمان یافته مقابله نمود

جهرمی: سپر امنیتی دژفا با یك حمله سایبری سازمان یافته مقابله نمود

به گزارش سرگرمی كامپیوتری وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از مقابله با یك حمله سایبری ضد دولت الكترونیك، توسط سپر امنیتی دژفا اطلاع داد.


به گزارش سرگرمی كامپیوتری به نقل از ایسنا، محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بامداد چهارشنبه در حاشیه جلسه هیئت وزیران در جمع خبرنگاران با بیان این خبر اشاره كرد: ما با یك حمله بسیار سازمان یافته ضد زیرساخت های دولت الكترونیك مواجه شدیم كه توسط سپر امنیتی دژفا شناسایی و دفع شده است.
وی با اشاره به اینكه جزئیات این حمله را نمی توانم بگویم، اضافه كرد: در حال بررسی ابعاد این حمله سایبری هستیم.
وزیر ارتباطات همینطور درباره مصاحبه نزار زاكا ضد او در خصوص اینكه جهرمی از وی بازجویی كرده است، اظهار داشت: احیانا گرد نخودی كه مصرف كرده خوب بود؛ او مباحث را با هم قاطی كرده است. آن زمان كه می گفتند جهرمی در وزارت اطلاعات بوده، این مساله مربوط به پیش از سال ۸۸ بوده است. آن سالی كه وی (زكا) به ایران آمده، من وزارت ارتباطات بودم و ضمن اینكه وی بازداشت سپاه بوده نه وزارت اطلاعات.
جهرمی در ادامه در پاسخ به پرسشی درباره برخی نگرانی ها در مورد تغییر سیاست دولت در زمینه عرضه اینترنت و جایگزینی اینترنت ملی با اشاره به اینكه چیزی بعنوان اینترنت ملی معنای خارجی ندارد، اظهار نمود: اینترنت یك شبكه جهانی است و داخلی و بین المللی ندارد.
وی با تاكید بر اینكه شبكه ملی اطلاعات با اینترنت ملی متفاوت می باشد، اضافه كرد: آنها كه از لفظ اینترنت ملی یا عناوینی از این دست استفاده می نمایند، هدف شان تخریب دستاوردهای جوانان ایرانی در حوزه خودشان است. از خروج آمریكا از برجام و بدعهدی های دولت امریكا در حوزه های مختلف شامل دارو و مواد غذایی و تروریست خواندن ملت ایران خیلی نگذشته و یادمان نرفته كه حدودا ۹ ماه پیش خیلی از شركت های عرضه دهنده خدمات ابری خدمت دهی شان به شركت دهی ایرانی را به سبب تهدیدهای آمریكایی ها متوقف كردند؛ ما فراموش نكرده ایم كه آنها اپلیكیشن های ایرانی را از گوشیهای تلفن همراه حذف كردند و الان هم خدمات پرداخت را به شركت ها و استارت آپ های ایرانی نمی دهند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با طرح این پرسش كه در این شرایط آیا باید دست روی دست بگذاریم تا آمریكا برایمان تعیین تكلیف كند و بگوید كدام شركت ایرانی می تواند رشد كند و كدام شركت نمی تواند رشد كند؟ اشاره كرد: منطق مبحث این است كه شبكه ملی اطلاعات همانگونه كه رهبر معظم انقلاب فرمودند را با جدیت پیش ببریم تا سهم مان را در دنیا بگیریم؛ ما در عین تحریم هایی كه به تازگی دولت آمریكا ضد مان و وزارت ارتباطات در حوزه فضایی وضع كرد، پیام مان روشن بود؛ ما استارت آپ های ایرانی را به آذربایجان بردیم حال اگر اینترنت نباشد چگونه می توانیم در بازارهای منطقه ای فعالیت نماییم.
آذری جهرمی افزود: ما شاهد پروپاگاندای غربی هستیم و باید بپذیریم كه در حوزه مقابله با پروپاگاندای غربی ها و در حوزه ادبیات صحبت كردن در این مساله هنوز به وحدت رسانه ای كامل نرسیده ایم؛ الان زمان آن نیست اما در فرصتی مناسب حتما با مردم درباره شبكه ملی اطلاعات صحبت خواهم كرد. هدف شبكه ملی اطلاعات رشد اقتصاد كشور در حوزه اقتصاد دیجیتال است نه قطع اینترنت.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار داشت: امروز اینترنت لازمه و اكسیژن توسعه اقتصادی است؛ آیا ما می توانیم در حوزه كشاورزی بگوییم كه ارتباط مان را با دنیا قطع می نماییم و صادرات انجام نمی دهیم. ممكنست زمانی در كشور تولید محصولی كم شود و صادرات آن موقتا لغو شود، اما ممنوعیت كلی معنایی ندارد؛ اینترنت لازمه زندگی مردم است و هیچ گاه قطع نمی گردد.
وی با اشاره به قطع موقت دسترسی به اینترنت طی هفته های گذشته اظهار نمود: تهدید امنیتی به وجود آمد و دستگاه های امنیتی برای مدیریت شرایط تصمیماتی اتخاذ كردند.
آذری جهرمی در ادامه در پاسخ به پرسشی در مورد میزان خسارات اینترنت طی هفته های گذشته با تاكید بر این كه آمارهای عجیب و غریبی كه مطرح شده واقعیت ندارد، اظهار داشت: خسارت های بخش اپراتورها محاسبه شد و ۱۰۸۰ میلیارد تومان تعیین شد كه بیشتر از ۱۰۰ میلیارد تومان آن به سبب از بین رفتن و صدمه دیدن تجهیزات مخابراتی در اغتشاشات بود و مابقی به سبب توقف عرضه برخی سرویس ها رخ داده است. همینطور روز گذشته در جریان اتفاقی قرار گرفتم كه در جریان قطعی اینترنت برخی اپراتورها برای مردم قبض اینترنت بین الملل صادر كردند كه این مصداق حق الناس است و من روز گذشته به سازمان تنظیم مقررات دستور دادم كه به این مساله رسیدگی كند و در صورت وجود تخلفاتی حتما با آن برخورد و گزارش آنرا اعمال نماید.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینكه چند مورد از این تخلفات به من گزارش شده است، افزود: در جریان قطعی اینترنت اخیر به استارت آپ ها و كسب وكارهای اینترنتی هم خساراتی وارد شده و هنوز خیلی از آنها به شرایط درآمدی قبل از قطع اینترنت بازنگشته اند. در این خصوص جلسات اتاق های بازرگانی تهران و ایران و همینطور نظام صنفی كامپیوتری و اتحادیه های كسب وكارهای نوپا گذاشته ایم و مدلهای مختلف خسارات مشخص شده و هر زمان كه خسارت ها مشخص شد اعلام كردیم.
وی در پاسخ به پرسش دیگری درباره برخی انتقادها از عملكرد پیام رسان های ایرانی به سبب عدم سرویس دهی مناسب در روزهای قطع اینترنت اظهار نمود: بر مبنای گزارشی كه در اختیار من قرار گرفته، ظرفیتی كه در آن ایام روی پیام رسان های داخلی آمد، به اندازه گذشته آنها نبود یعنی میزان باری كه روی این شبكه ها قرار گرفت با وجود قطعی به اندازه میزان قبلی نبود و البته این گزارش تا روزهای ششم و هفتم قعطی اینترنت بوده و پس از آن گزارش جدیدی در اختیار من قرار نگرفته است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار داشت: عملكرد خیلی از پیام رسان های ایرانی خیلی خوب بوده و خدمات خوبی عرضه دادند و برخی هم مبتلا به اختلال شدند و تلاش كردند تا مشكلات شان را برطرف كنند. برخی موانع سخت افزاری را بعنوان عامل محدود كننده خود اعلام نمودند و برخی دیگر مشكلات شان را معماری نرم افزار عنوان كردند، اما برخی پیام رسان های دیگر بودند كه خیلی خوب كار كردند و از پیام رسان های معروف نبودند.
آذری جهرمی در پاسخ به این پرسش كه آیا وزارت ارتباطات قصد رسیدگی به وضعیت پیام رسان های معروفی كه مبتلا به اختلال شده اند را ندارند، اشاره كرد: گزارشی از وضعیت عملكرد پیام رسان های داخلی تهیه كرده ایم و هرگاه از تب و تاب شرایط كاسته شد حتما رسیدگی های لازم را انجام خواهیم داد.
وی در پاسخ به پرسش دیگری درباره زمان بازگرداندن هزینه های دریافتی توسط شركت های ادامه دهنده خدمات ارزش افزوده به مشتركان تلفن های همراه اشاره كرد: آنها شركت هایی نیستند كه از وزارت ارتباطات مجوز گرفته باشند. پس از تخلفاتی كه صورت گرفت به ما اعلام نمودند كه باید مستنداتی عرضه دهیم و بهترین مستندات ما شكایات مردم بود كه این شكایات جمع آوری شد و در دادسرا شكایت ها به ثبت رسید و شركت های متخلف باید حسابررسی شوند. همینطور ما نامه ای به مجموعه ای كه بعنوان سران سه قوه كه تصمیماتی اتخاذ می كنند ارسال و از آنها درخواست كردیم كه به وزارت ارتباطات اجازه حسابررسی به شركت های متخلف را بدهد تا بتوانیم ورود كنیم؛ در نهایت نامه ای به مركز ملی فضای مجازی ارجاع داده شد و آن مركز معتقد بود كه دستگاه قضا باید به این مساله ورود كند.
وی با بیان این كه منتظر بررسی شكایت هایمان توسط دستگاه قضایی هستیم، اضافه كرد: بر مبنای احكامی كه در این خصوص صادر شود ما پیگیری می نماییم تا پول مردم بازگردد. مقرر است هفته آینده برنامه اجرایی ما در صحن كمیسیون تنظیم مقررات مطرح و تصویب شود.
آذری جهرمی افزود: ۱۳ هزار میلیارد تومان درآمد این شركت ها بوده كه همه این درآمد كلاهبرداری محسوب نمی گردد.



1398/09/20
21:42:30
5.0 / 5
3948
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۲
لینک دوستان سرگرمی كامپیوتری
مجله سرگرمی

pcfun.ir - حقوق مادی و معنوی سایت سرگرمی كامپیوتری محفوظ است

سرگرمی كامپیوتری

فناوری اطلاعات و بازیهای کامپیوتری