دستور شفاف سازی جهرمی برای خدمات ارزش افزوده
به گزارش سرگرمی كامپیوتری وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار داشت: از رگولاتوری خواسته ام كه در زمینه اقدامات شركت های دارای مجوز خدمات ارزش افزوده شفاف سازی كند؛ نحوه درآمدزایی این شركت ها غیرقانونی می باشد.
به گزارش سرگرمی كامپیوتری به نقل از مهر، محمدجواد آذری جهرمی امروز در حاشیه بازدید از «شتاب دهنده كودك آنلاین» در پاسخ به سؤال خبرنگاران در خصوص اختتام خدمات شركت های ارزش افزوده تلفن همراه اظهار داشت: این شركت ها همه به صورتی از نهادهای مختلفی برای فعالیت خود مجوز گرفته اند و فعالیتشان غیرقانونی نیست اما نحوه درآمدزایی آنها غیرقانونی می باشد.
وی با اشاره به اینكه ما بزودی فهرست این شركت ها را منتشر می نماییم، اضافه كرد: نخستین چیزی كه از رگولاتوری خواسته ام این است كه در مورد وضعیت فعالیت این شركت ها شفاف سازی كند تا معلوم شود چه قسمتی از درآمد آنها به صورت غیرقانونی و جمع آوری پول (money collection) است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینكه خدمات ارزش افزوده مَفری شده است برای آنكه برخی شركت ها پرداخت خدماتی شان را بوسیله اپراتورها انجام دهند، اشاره كرد: به بیان دیگر، یك شركت درآمد خودرا بوسیله اپراتورها جمع آوری می كند چونكه شیوه راحتی در نظام بانكی برای جمع آوری پول ندارد.
آذری جهرمی اظهار داشت: برخی ها این مدل را جزو ارزش افزوده دسته بندی می كنند و ما این شیوه را ارزش افزوده نمی دانیم. تك تك دسته بندی ها و اینكه چه شركت هایی چه میزان درآمد داشتند را باید شفاف اعلام نماییم چونكه معتقدیم در فضای غبارآلود نمی توان تصمیم گرفت.
وی افزود: برای تعطیل كردن این كسب و كارها، برخی مراحل قانونی باید طی شود. ما الان در حال ارزیابی هستیم اما هر چه پیش می رویم، بیشتر مصمم می شویم كه حتما باید این كسب و كارها را تعطیل نماییم چونكه درصد بسیار بالایی از این خدمات دهندگان در حال دریافت جمع آوری درآمد غیرقانونی هستند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به اینكه گفته می شود موجب و بانی خدمات «وَس»، خود شما هستید، اظهار داشت: این گونه بدون مستندات كه نمی توان كسی را متهم كرد اما حتی اگر گفته می شود كه ما ایده پرداز این مساله هستیم، اشكالی ندارد؛ ما خودمان دوست داریم این كسب و كارها را تعطیل نماییم.
آذری جهرمی با ذكر مثالی در مورد كسب درآمد غیرقانونی از خدمات ارزش افزوده پیامكی بیان كرد: سه سال پیش همراه اول حامی باشگاه پرسپولیس و استقلال بود و سه سال است كه پروسه اسپانسری این اپراتور در این زمینه به اتمام رسیده است اما هنوز ماهانه حدود دو میلیارد تومان به حساب اپراتور و باشگاه های فوتبال از محل سرشماره «۳۰۹۰» واریز می شود.
وی افزود: من نمی توانم فردای قیامت پاسخ این حقوق مردم را بدهم. حالا مهم نیست كه عده ای دست به تخریب من می زنند و می گویند «جهرمی با هواپیما می رود یا می خواهد رئیس جمهور شود»؛ هرچه می خواهند بگویند اما ما جلوی آنرا می گیریم.
حضور بهتری در تله كام خواهیم داشت
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مورد عدم برگزاری نمایشگاه تله كام و برنامه این وزارتخانه برای ادامه روند برگزاری آن اظهار داشت: یك پیشنهادی از طرف سازمان تنظیم مقررات با عنایت به اینكه ظرفیت بازدید عمومی از نمایشگاه تله كام ظرف چهار سال اخیر رو به كاهش بوده، مطرح گردیده است.
آذری جهرمی افزود: بررسی ها نشان داده است كه طی سال های اخیر حضور مردم در نمایشگاه تله كام كاهش یافته و بیشتر روند این نمایشگاه به سمت برقراری ارتباطات شركت به شركت پیش رفته است، درحالی كه ما معتقدیم نمایشگاه تله كام دستاورد حوزه فناوری ارتباطات است و باید همه در آن حضور پررنگ داشته باشیم.
وی افزود: بنا بر این پیشنهاد این بود كه مدل نمایشگاه را بجای آنكه مانند الكامپ برای بازدید عموم باشد، به فضایی برای گفت وگوی میان تولیدكنندگان سخت افزار و نرم افزار، اپراتورها، دانشگاه ها و حاكمیت تبدیل نماییم بنا بر این پیشنهاد برقراری نمایشگاه «ظرفیت» با تاكید بر مدیریت هزینه ها عنوان شد و پیشنهاد بر این بود كه نمایشگاه ظرفیت با تأخیر ۴۵ روزه اجرا شود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار داشت: در این زمینه با سندیكای صنعت مخابرات، انجمن تولیدكنندگان و نیز اپراتورها مشورت انجام شد و آنها نیز متناسب با این چارچوب، موافق این پیشنهاد بودند.
وی افزود: تعطیلی تله كام در دستور كار نیست اما برگزاری آن به شیوه جدید و با كیفیت بالاتر در دستور كار است تا مانند نمایشگاه الكامپ، شاهد افت كیفیت آن نباشیم و حضور بهتری نیز در این نمایشگاه خواهیم داشت.
آذری جهرمی با اشاره به گلایه وزیر صنعت، معدن و تجارت از عدم حضور وزارت ارتباطات در نمایشگاه تله كام اظهار نمود: این انتقاد را می پذیریم و معتقدیم كه مجموعه رگولاتوری و تصمیم گیران باید در این زمینه سریعتر عمل می كردند و این برنامه متناسب با زمان مد نظر انجام می شد. همین طور معتقدیم كه تله كام با حضور ما با قوت و جدیت باید اجرا شود.
۲۵ ایده در تولید محتوای كودك حمایت شد
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مورد نقش این وزارتخانه در پشتیبانی از تولید محتوای ویژه كودكان در فضای مجازی اظهار داشت: فضای مجازی در حال توسعه است و همه مردم از آن استفاده می نمایند بنا بر این ما معتقدیم كه نباید ظرفیت ما در سبد دیگران فعال شود. مطابق آمارها ایران به لحاظ ساخت سینمایی در بین ۱۰ كشور دنیا قرار دارد اما به لحاظ میزان مصرف تولیدات فاخر داخلی، جایگاه مناسبی ندارد؛ این مسئله نشان داده است كه ما در حال از دست دادن اقتصاد این بخش هستیم.
وی بیان كرد: در شبكه ملی اطلاعات دیدگاه حاكمیت بر توسعه فضای مجازی و دیدگاهی درون زا و برون نگر است. به این معنا كه با توان خودمان بتوانیم به سمت بازار بین المللی پیش برویم؛ بنا بر این پشتیبانی از شتاب دهنده كودك آنلاین را در جهت پشتیبانی از صاحبان خلاقیت در حوزه محتوای فضای مجازی كودكان در دستور كار داریم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار داشت: ایجاد فضای آموزشی و رشد خلاقانه ایده و نیز بازار توزیع برای ارتقای تولید محتوای ویژه كودكان در فضای مجازی، همچون اهداف ایجاد شتاب دهنده كودك آنلاین است كه وزارت ارتباطات از آن حمایت می كند.
آذری جهرمی افزود: در شروع این اقدام ۱۱۰۰ ایده به این طرح عرضه شدند كه در نهایت ۲۵ ایده وارد مرحله شتاب دهی شد، این ۲۵ ایده رشد كرده و به محصول تبدیل گشته اند؛ این محصولات در آبان ماه به بازار عرضه می شوند.
وی اضافه كرد: ما تولید محتوا نمی نماییم اما به تولیدكنندگان محتوا كمك می نماییم. ما معتقدیم كه تولید محتوا و حتی پشتیبانی از تولیدكنندگان آن، وظیفه ما نیست و اگر صدا و سیما این كار را انجام دهد، ما وارد این بحث نمی شویم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینكه متولیان اصلی این اقدامات را انجام ندادند اما از شبكه ملی اطلاعات انتظار رونق دارند، اظهار نمود: كسی كه مسئول محتوای شبكه ملی اطلاعات است باید این كار را انجام می داد. اتفاقاً كاری را كه ما در وزارت ارتباطات پیگیری كردیم، به این علت است كه به دوستانی كه مسئولیت محتوایی دارند، بگوییم كه «شما به وظایف خود عمل نكرده اید». امروز هم هر كسی در این زمینه اعلام آمادگی كند، ما در كنارش می ایستیم و تنهایش نمی گذاریم، چونكه معتقدیم كه كار تخصصی ما این نیست.
آذری جهرمی در مورد اظهارنظر مینا مهرنوش مدیرعامل سابق رایتل و حاشیه های انتصاب در این اپراتور اظهار داشت: اطلاعی از اظهارنظر ایشان ندارم و اگر مطالبی دارند، می توانند آنرا به دستگاه های نظارتی اعلام كنند.
منبع: سرگرمی كامپیوتری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب