مشكلات امنیتی هواوی نبش قبر شدند
سرگرمی كامپیوتری: ودافون بعنوان یكی از بزرگترین اپراتورهای مخابراتی در جهان، شركت چینی هواوی را به نفوذ به حریم خصوصی كاربران بوسیله قابلیت درب پشتی (backdoor) متهم كرد.
به گزارش سرگرمی كامپیوتری به نقل از ایسنا، هواوی كه بزرگترین تولیدكننده و توسعه دهنده تجهیزات مخابراتی و دومین سازنده و عرضه كننده موبایل در جهان شمرده می شود، در طول یك سال اخیر از طرف دولت ترامپ، رئیس جمهوری آمریكا و خیلی از كشورهای هم پیمانش به شدت تحت فشارهای سیاسی و تجاری قرار گرفته است و خیلی از این كشورها شامل آمریكا، كانادا، استرالیا، نیوزلند، ژاپن و بعضی از كشورهای اروپایی همچون آلمان استفاده از محصولات هواوی و نصب تجهیزات مخابراتی و فعالیت این شركت چینی را تحت تأثیر اتهامات جاسوسی برای دولت چین و نقض حریم خصوصی كاربران، ممنوع اعلام نموده بودند.
حالا تازه ترین اخبار و گزارش های انتشار یافته در بلومبرگ از آن حكایت می كند كه ودافون بعنوان یكی از بزرگترین اپراتورها و شركت های مخابراتی فعال در جهان، اعلام نموده است كه هواوی برای مدتی طولانی بوسیله درب پشتی (backdoor) تجهیزاتش توانسته است به صورت مخفیانه به حجم زیادی از اطلاعات مشتركان و كاربران خانگی دسترسی و نفوذ پیدا كند.
با عنایت به افزایش بیش از پیش محبوبیت تكنولوژی های جدید و گسترش تلاش و فعالیت شركت های مختلف تكنولوژی و اپراتورهای بین المللی برای برقراری و توسعه زیرساخت های لازم برای فناوری نسل پنجم اینترنت ۵G، می توان اظهار داشت كه یك ماراتن و رقابت تنگاتنگ میان این غول های تكنولوژی درگرفته است و هر یك از آنها در تلاشند اولین اپراتور و شركت مخابراتی باشند كه امكان دسترسی و بهره برداری از جدیدترین نسل اینترنت را در اختیار كاربرانشان قرار می دهند. نسل پنجم شبكه تلفن همراه ۵G، استانداردهای پیشنهادی برای نسل جدید ارتباطات سیار است كه سپس نسل چهارم شبكه تلفن همراه فعلی نمایش می شود.
اگرچه دولت چین و شركت های هواوی و زدتی ای همگی این اتهامات را بارها رد و تكذیب كرده اند، اما بنظر می رسد كه آمریكایی ها به كوشش برای پیشگیری از فعالیت آنها و قطع همكاری سایر كشورها ادامه می دهند.
ودافون با انتشار گزارشی عنوان كرده است كه این لطمه پذیری ها در میان سال های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۱ میلادی در تمامی مودم و روترهای خانگی توسعه داده شده توسط هواوی و تجهیزات به كار رفته در زیرساخت های آن كه توسط ودافون استفاده شده، وجود داشته است بدین سبب می توان دریافت كه در این مدت زمان، شركت چینی هواوی باز به اطلاعات رد و بدل شده كاربران دسترسی داشته است.
این مشكلات حتی پس از آن باز ظاهراً وجود داشته اما هنوز شواهدی برای اثبات آن نمایش نشده است. این مشكلات امنیتی در زیرساخت شبكه های مخابراتی موجود در كشورهای اروپایی نظیر آلمان، انگلستان و پرتغال رؤیت شده است اما به خاطر قیمت پایین این تجهیزات چینی همچنان به ادامه همكاریهای خود ادامه داده اند.
هواوی باز در واكنش به این خبر، اعلام نموده است كه بلافاصله پس از اطلاع یافتن از مشكلات و نقص های مربوطه، در سال ۲۰۱۱ و ۲۰۱۲ میلادی به برطرف سازی آن اقدام نموده است.
ودافون در گزارش خود همین طور به وجود درب های پشتی (backdoor) در تجهیزات مخابراتی و شبكه روترهای خانگی توسعه داده شده توسط هواوی اشاره نموده است كه به صورت مخفیانه به آن این امكان را می داده تا به اطلاعات و داده های كاربران نفوذ و دسترسی پیدا كند كه بگفته كارشناسان فعال در حوزه فناوری، مربوط به مشكل قابلیتی تحت عنوان Telnet بوده است اما هواوی این خبر را به كل رد و تكذیب كرده و در این خصوص خاطرنشان كرده است كه درب های پشتی یك لطمه پذیری و حفره امنیتی است كه به صورت عمدی در تجهیزات مخابراتی قرار می گیرد این در حالیست كه در دستگاه های هواوی تنها یك نقص وجود داشت كه آن باز همان زمان رفع شده است.
هرچند تمامی این گزارش ها مربوط به چندسال پیش است و مدت ها از برطرف نمودن آنها از طرف هواوی می گذرد، اما بنظر می رسد در زمانی كه فشارهای دولت ترامپ مقابل این شركت چینی به اوج خود رسیده و خیلی از كشورهای هم پیمان ایالات متحده آمریكا باز برای قطع همكاری و لغو قرارداد با هواوی پیش قدم شده و تا حد زیادی نگرانی های امنیتی بسیاری درباب تجهیزات شبكه و زیرساخت های مخابراتی توسعه داده شده توسط این شركت در جهان بوجود آمده است، این خبر می تواند تبعات منفی كوچك و بزرگ متعددی را برای هواوی ایجاد كند و راه را برای آن دشوار كند.
منبع: سرگرمی كامپیوتری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب