86 كشور در پارك علم و فناوری مازندران حضور دارند

86 كشور در پارك علم و فناوری مازندران حضور دارند

سرگرمی كامپیوتری: ساری - رئیس پارك علم و فناوری مازندران اظهار داشت كه اكنون 86 كشور با این مجموعه همكاری فناورانه دارند و با آنان تبادل تجربه و خدمات صورت می گیرد.


به گزارش سرگرمی كامپیوتری به نقل از ایرنا، علی معتمد زادگان روز یكشنبه در نشست رسانه ای كسب و كار دانش بنیان در ساری اضافه كرد: در مجموع بیش از 400 پارك علم و فناوری از این كشورها با پارك مازندران همكاری می كنند.
وی توضیح داد: سال قبل دبیرخانه منطقه غرب آسیا و شمال آفریقای انجمن بین المللی پارك های علم و فناوری در مازندران مستقر شد كه فرصت كم نظیری را برای این پارك در تعامل خوب با مجموعه پارك های علم وفناوری جهان و همینطور برای تبادل اطلاعات و نوآوری ها تولید كرد.
معتمد زادگان اضافه كرد: بر مبنای همین تعاملات خارجی و همینطور رایزنی ها با دولت، افزایش كیفیت و تنوع در خدمات و ایده های نوآورانه بود كه پارك علم و فناوری مازندران سال قبل به سطح 2 ارتقا یافت.
پارك های علم و فناوری كشور به سه سطح اول، دوم و سوم تقسیم بندی می شوند. تعداد مراكز رشد، داشتن ساختمان مستقل و زمین مناسب، واگذاری اراضی، داشتن برنامه كاری (كسب و كار) پنج ساله آینده پارك و مراكز رشد وابسته، چارت سازمانی مصوب، گزارش عملكرد مناسب، برنامه مدون توسعه فناوری در زمینه آمایش سرزمین و نقش منطقه ای پارك در گسترش استان همچون شاخص های سطح بندی پارك ها به حساب می آید.
تعداد نیروی انسانی پارك های علم و فناوری كشور مطابق آیین نامه سازماندهی و تشكیلات مصوب هیات امنا در سال 93 باید متناسب با سطح پارك ها برای سطح اول تا ۳۲ نفر، سطح دوم تا ۲۶ و سطح سوم حداكثر ۱۸ نفر باشد.
بر اساس آمارهای رسمی، در كشور حدود 40 پارك علم و فناوری و 200 مركز رشد وجود دارد كه 15 پارك علم و فناوری از این تعداد در سطح 1 و 2 قرار دارند.
** آخر دوران اقتصاد مبتنی بر تبدیل نفت به دانش
رئیس پارك علم و فناوری مازندران در این نشست از ' آخر دوران اقتصاد مبتنی بر تبدیل نفت به دانش ' سخن گفت و توضیح داد: اتفاقی كه در چند دهه اخیر افتاده تبدیل پول فروش نفت به دانش در دانشگاه ها بود كه به علت فقدان نوآوری و عدم تولید فناوری هیچ آورده ای برای كشور نداشته است.
وی اضافه كرد: در چند دهه اخیر اقتصاد ما مبتنی بر فروش منابع طبیعی و خام فروشی بود و توجهی به حوزه فناوری و ایده پردازی فناورانه نشد در نتیجه هرچند درآمدهای حاصل از فروش مواد خام در دانشگاه ها و مراكز آموزشی كشور برای آموختن و جمع آوری دانش مصرف شد، ولی حدودا به هیچ فناوری تبدیل نشد.
معتمدزادگان با اشاره به اینكه فروش منابع طبیعی به تنهایی درآمد ارزی به همراه ندارد و منابع طبیعی باید همراه با فناوری فروخته شود، اظهار داشت: سهم محصولات فناوری از كل گردش اقتصادی كشور حدود نیم درصد بیشتر نیست در حالیكه بر مبنای برنامه های دولت تدبیر و امید، تكلیف است كه تا آخر برنامه ششم توسعه، رشد 10 برابری در درآمد ملی در حوزه فناوری داشته باشیم.
وی خدمات پارك علم و فناوری را شامل حركت سریع به سمت تولید شركت های كوچك، عرضه خدمات متنوع به آنها، توسعه فرهنگ كارآفرینی و تولید مراكز رشد و پارك های علم فناوری و تامین منابع مالی برای رشد شركت ها و تغییر و تبیین استراتژی برای رشد و گسترش فعالیت شركت ها برشمرد و اظهار داشت: در پارك علم و فناوری مازندران هم تلاش می گردد تمامی این امكانات عرضه شود و هم اكنون دولت تدبیر و امید در تعهد این مولفه ها جدی و پای كار است.
** شبكه نو آوری و فناوری راه برون رفت از كمبود زمین
معتمد زادگان به كمبود زمین و اعتبارات برای استقرار پارك علم و فناوری در استان اشاره نمود و اظهار داشت: تولید شبكه نوآوری و فناوری چاره این مشكل است.
وی اضافه كرد: در زمان حاضر مقدمات راه اندازی شبكه نوآوری و فناوری استان هفته گذشته فراهم گردید تا تمامی شركت های فناورانه و نوپا بتوانند از ظرفیت پارك علم و فن آوری بهره مند شوند.
رئیس پارك علم و فناوری مازندران به پراكندگی جمعیت و سطح بالای نوآوری در مازندران اشاره نمود و اضافه كرد: نمی توان برای تمامی نقاط استان پارك تولید كرد و شبكه نوآوری و فناوری می تواند این خلاء را پر كند.
** تولید پردیس علم و فناوری در كنار دانشگاه های مازندران
معتمد زادگان همینطور اظهار داشت كه در آینده نزدیك برای گسترش فعالیت شركت ها، پردیس علم و فناوری در كنار برخی دانشگاه های مازندران احداث می گردد.
وی با اشاره به كمبود زمین و گرانی آن در مازندران اضافه كرد: خیلی از شركت ها بعد از خروج از پارك نیازمند زمین برای گسترش كار خود هستند و برای حل این مورد خیرین و مسئولان باید پای كار باشند.
رئیس پارك علم و فناوری مازندران با تاكید بر این كه پاركی كه نتواند به شركت های نوآورانه زمین واگذار كند، فعالیت آن نتیجه بخش نخواهد بود، از واگذاری نخستین قطعه از زمین به یك شركت اطلاع داد و اظهار داشت كه این كار ادامه خواهد یافت.
معتمد زادگان همینطور اعلام نمود كه با آموزش بخش خصوصی در زمان حاضر خیلی از ارزیابی فعالیت شركت های دانش بنیان توسط این بخش در داخل استان انجام می گردد.
وی اضافه كرد: قبل از این متخصصانی از استان های دیگر به درخواست شركت ها به مازندران می آمدند كه هزینه بسیاری برای شركت های نوپا داشت.
مازندران دارای یك پارك علم و فناوری و 12 مركز رشد است كه چهار مركز آن همچون ساری، آمل، نوشهر و سیمرغ مستقیم زیر مجموعه پارك علم و فناوری فعالیت دارند.
7335/1654


1397/05/08
22:29:49
5.0 / 5
3644
تگهای خبر: خدمات , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
مجله سرگرمی

pcfun.ir - حقوق مادی و معنوی سایت سرگرمی كامپیوتری محفوظ است

سرگرمی كامپیوتری

فناوری اطلاعات و بازیهای کامپیوتری