هوش مصنوعی یک علت جدید را برای آلزایمر کشف کرد
سرگرمی کامپیوتری: بررسی جدید محققان آمریکایی نشان میدهد ژنی که بتازگی به عنوان نشانگر زیستی بیماری آلزایمر شناخته شده، به سبب عملکرد ثانویه ای که پیش تر ناشناخته بود، در حقیقت علت بروز این بیماری است.
به گزارش سرگرمی کامپیوتری به نقل از ایسنا، محققان «دانشگاه کالیفرنیا سن دیگو»(UCSD) از هوش مصنوعی برای مساعدت با حل معمای بیماری آلزایمر و کشف یک درمان بالقوه برای آن بهره برده اند.
به نقل از نوروساینس نیوز، از هر ۹ نفر بیمار آلزایمر ۶۵ سال به بالا حدود یک نفر به شایع ترین علت زوال عقل مبتلاست. بااینکه تعدادی از ژن های خاص در صورت جهش می توانند به بروز آلزایمر منجر شوند، اما این ارتباط تنها درصد کمی از کل بیماران دچار آلزایمر را تشکیل می دهد.
بیشتر بیماران هیچ جهشی در یک ژن شناخته شده عامل بیماری ندارند. در عوض، آنها آلزایمر خودبه خودی دارند و علل آن معلوم نیست. کشف این علل در نهایت می تواند مراقبت های پزشکی را بهبود ببخشد. «شنگ ژونگ»(Sheng Zhong)، پژوهشگر ارشد این پروژه اظهار داشت: متاسفانه، گزینه های درمانی برای بیماری آلزایمر بسیار محدود هستند و پاسخ های درمانی هم اکنون برجسته نیستند.
ژونگ و گروهش یک بررسی دقیق تر را روی «فسفوگلیسرات دهیدروژناز»(PHGDH) انجام دادند که پیش تر آنرا به عنوان یک نشانگر زیستی بالقوه خون برای تشخیص سریع بیماری آلزایمر شناخته بودند. آنها بعدا در یک بررسی تکمیلی دریافتند که سطح بیان ژن PHGDH مستقیما با تغییرات مغز در بیماری آلزایمر مرتبط می باشد. بعبارت دیگر، هرچه سطح پروتئین و آران ای تولیدشده توسط ژن PHGDH بالاتر باشد، بیماری پیشرفته تر است.
بگفته ژونگ، این همبستگی از آن زمان در چندین گروه از مراکز پزشکی مختلف تأیید شده است. محققان که مجذوب این همبستگی تکرارپذیر شده بودند، تصمیم گرفتند در این پژوهش بررسی نمایند که آیا یک اثر علّی وجود دارد یا خیر. آنها با بهره گیری از موش ها و ارگانوئیدهای مغز انسان دریافتند که تغییر میزان بیان PHGDH اثرات مهمی بر بیماری آلزایمر دارد. سطوح پایین تر ژن با پیشروی کمتر بیماری مطابقت دارد؛ در صورتیکه افزایش سطح آن به پیشروی بیشتر بیماری منجر می شود. بنابراین، محققان ثابت کردند که PHGDH در حقیقت یک ژن علّی برای بیماری آلزایمر خودبه خودی است.
محققان در تأیید بیشتر این یافته، با کمک هوش مصنوعی مشخص کردند که PHGDH نقشی را بر عهده دارد که پیش تر کشف نشده بود. این پروتئین آغازگر مسیری است که نحوه روشن و خاموش کردن ژن ها توسط سلول های مغز را مختل می کند و چنین اختلالی می تواند به مشکلاتی مانند مبتلاشدن به بیماری آلزایمر منجر شود.
این پژوهش در مجله «Cell» به چاپ رسید.
منبع: سرگرمی كامپیوتری
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب