غیر از قطع سراسری اینترنت راهکار دیگری برای جلوگیری از تقلب نیست؟

غیر از قطع سراسری اینترنت راهکار دیگری برای جلوگیری از تقلب نیست؟

به گزارش سرگرمی کامپیوتری، در ایام اخیر لو رفتن سوالات برخی آزمون ها بازتاب گسترده ای داشته هر چند این مورد چند سالی می شود که به بروز نگرانی و ابهام در جامعه و مخصوصا  داوطلبان دانشگاهی منجر گردید، اما هدف این گزارش چرایی این مورد نیست بلکه پرداختن به دلیل قطع شدن شبکه اینترنت برای ممانعت از بروز تقلب و بررسی این مورد است که چه راه های فنی وجود دارد تا بدون قطع سراسری اینترنت مانع از بروز تقلب شد


به گزارش سرگرمی کامپیوتری به نقل از ایسنا، انتشار خبری به نقل از معاون امور آزمونهای سازمان سنجش که از قطع سراسری اینترنت در ایام برگزاری کنکور آنهم به سبب جلوگیری از تقلب در کنکور خبر میداد، تعجب همگان را برانگیخت.
هر چند وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از اساس موضوع قطع اینترنت به دلایلی چون برگزاری کنکور سراسری را تکذیب و تاکید کرده تا حالا در این ارتباط نه چیزی تصویب و نه ابلاغ گردیده است اما وزیر علوم، قطع شدن اینترنت را البته فقط در محوطه حوزه های برگزاری کنکور، تایید کرده است. هرچند که معاون سازمان سنجش در برنامه ای تلویزیونی مدعی شده بود که قطع آنتن بصورت نقطه ای موثر نبوده است و همین مساله انگیزه سازمان سنجش برای پیگیری قطع سراسری اینترنت در زمان کنکور را افزایش داده است.
کما این که این اتفاق سال ۱۴۰۰ هم رخ داد و محمدجواد آذری جهرمی، وزیر وقت ارتباطات با تایید غیرفعال کردن شبکه اپراتورها در نقاط برگزاری کنکور، گفته بود این مساله روی مناطقی که در همسایگی آنها بودند، تاثیر گذاشت و کیفیت شبکه را تحت تاثیر قرار داد.
انتخاب راه حل قطع شبکه اینترنت در شرایطی مطرح گردیده است که به اذعان کارشناسان برای جلوگیری از چنین مواردی هنگام انجام یک پروژه ویژه، میتوان از دستگاه های جمر، پارازیت انداز یا مسدودکننده امواج وای فای بهره برد.
علت عدم استفاده از چنین روش هایی رسما اعلام نشده است؛ شاید بحث هزینه این مسدودکننده ها مطرح باشد اما این سوال وجود دارد که آیا ضرری که به سبب بروز اختلال در شبکه اینترنت بوجود میآید از این هزینه بیشتر نیست؟
آیا وجود تجارت هزاران میلیارد تومانی هزینه کلاس های کنکور و همین طور خرید و فروش سؤالات کنکور که سبب شده شاهد تخلفات و کلاهبرداری های گسترده در این حوزه باشیم، آنقدر قویتر بوده که جلوی اندیشیدن تمهیدات ویژه برای جلوگیری از سوءاستفاده از این فنآوری را گرفته است؟
ای کاش کارشناسان و متولیان این امر به این پرسش پاسخ دهند که چطور و چرا هنوز باگهای این سیستم در کنکور که به بروز تقلب و لو رفتن سوالات منجر می شود، با وجود این که تجربه برگزاری این آزمون سال های سال است در ایران وجود دارد، مشخص نشده است؟! و آیا این شبکه اینترنت است که به عنوان مقصر ابزار مورد استفاده باید مختل یا قطع شود؟
هرچند که در بیش از دو هفته گذشته شرایط عمومی کشور در آرامش است و به اصطلاح وجود محدودیت های ایام گذشته ضرورت ندارد و وزارت ارتباطات تاکید میکند که تشخیص شرایط امنیتی و غیر امنیتی و تصمیمات بعدی ناشی از این شرایط توسط نهادهای امنیتی ذیصلاح انجام شده و این وزاتخانه دراین زمینه تصمیم گیر نیست و طبیعی است که در پی محدود شدن دو پلت فرم خارجی با تصمیم مراجع ذیصلاح امنیتی، قسمتی از ترافیک بین الملل که مربوط به مصرف این پلت فرم ها بوده، کم شده است. این کاهش پهنای باند بین الملل تنها مربوط به این خدمات محدود شده بوده و سایر ارتباطات بین الملل برقرار است.
اما به اعتقادتحلیلگران، اعمال محدودیت برروی اینترنت طی سه ماه اخیر و مشکلاتی که برای کاربران و خیلی از کسب وکارها که بوسیله اینترنت فعالیت میکردند ایجاد شده است از یکسو و پاسخ متولیان اینترنت و فضای مجازی در ایران به انتقاد و اعتراض ها و سوالات درباره ی کاهش محسوس سرعت اینترنت از طرف دیگر، به اندازه کافی تاثیرات منفی روی کاربران اینترنت در کشور داشته و الان زمان آن رسیده که مسئولان بیش از پیش به این نکته توجه نمایند که ذکر اینطور بیانات یا اقدامات غیرمسئولانه و خارج از چارچوب اختیارات و ماموریت های سازمان های مختلف، امنیت روحی و روانی مردم و کاربران را به خطر می اندازد، درنتیجه باید بیش از گذشته نسبت به افکار عمومی توجه نشان داده شود.



1401/10/16
12:47:40
0.0 / 5
329
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۲
مجله سرگرمی

pcfun.ir - حقوق مادی و معنوی سایت سرگرمی كامپیوتری محفوظ است

سرگرمی كامپیوتری

فناوری اطلاعات و بازیهای کامپیوتری