عضو كمیسیون آموزش مجلس:

برگزاری مسابقه دانش آموزی نور، فرهنگ قرآنی را اشاعه می دهد

برگزاری مسابقه دانش آموزی نور، فرهنگ قرآنی را اشاعه می دهد

به گزارش سرگرمی كامپیوتری عضو كمیسیون آموزش مجلس با اشاره به نام مسابقه دانش آموزی نور اظهار داشت: كلمه نور برگرفته از قرآن است و برگزاری این مسابقات در بین نوجوانان فرهنگ قرآنی را اشاعه خواهد داد.


بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص) نهادی غیردولتی است كه رویدادهایی به پاسداشت دانشمندان و در جهت توسعه علوم مختلف همچون جایزه مصطفی (ص) هر دو سال یكبار، مسابقه دانش آموزی نور هر سال، رقابت علمی كنز (ارائه برترین دستاوردهای علمی و كاربردی محققان جوان مسلمان/ knowledge application and notion for society)، نشست های استپ (Science and Technology Exchange Program (STEP) in Islamic Countries) و عرضه فرصت مطالعاتی به برترین دانشمندان و محققان جوان جهان اسلام را در سطح كشورهای مسلمان برگزار می نماید.
محمد قمی در مورد برگزاری مسابقه دانش آموزی نور روز سه شنبه به خبرنگار علمی ایرنا اظهار داشت: هر عملی كه منجر به توسعه و ترویج علم در جامعه شود، مفید و موثر است؛ اما حركت مسابقه دانش آموزی نور به صورت بین المللی است كه نشان از ویژه بودن این مسابقه دارد.
وی افزود: امروز كشورهای غیرمسلمان در حال رقابت بر سر كسب و توسعه علم هستند؛ پس چه خوب كه كشورهای اسلامی هم برای ترویج علم، مسابقات علمی برگزار كنند.
قمی تصریح كرد: بنیاد مصطفی (ص) تابحال خدمات خوبی را در این راستا عرضه نموده و با عنایت به اهدافی كه دارد می تواند قدم مثبتی برای ترویج علم میان دانش آموزان بردارد.
این نماینده مجلس با اشاره به نام نور افزود: كلمه نور برگرفته از قرآن است، خدا نور است و علم همینطور؛ به عبارتی دیگر با برگزاری این مسابقات در بین نوجوانان، فرهنگی قرآنی را اشاعه خواهیم داد.
وی اضافه كرد: همینطور مسابقات علمی در این رده سنی باعث همبستگی ویژه ای میان نخبگان جهان اسلام خواهد شد و در سال های آینده می توانیم شاهد ارتباط موثر میان این نخبگان و پیشرفت در زمینه های علمی باشیم.
عضو كمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی افزود: تابحال از ظرفیت نوجوانان در كشورهای اسلامی استفاده نشده است؛ در صورتیكه می توانیم بیشترین استفاده را در مباحث علمی از ظرفیت دانش آموزان ببریم. آنها قبل از این در عرصه های مختلف خویش را نشان داده اند و امروز می دانیم جوانان كشورهای اسلامی استعدادهای عظیمی دارند كه باید از آنها استفاده گردد.
وی به چگونگی برگزاری مسابقه دانش آموزی نور اشاره نمود و اظهار داشت: استفاده از فناوری، امروز امری ضروری است؛ ما هم زمانی دانش آموز بودیم با تخته و گچ به ما تدریس می شد؛ اما امروز شاهد حضور فناوری های جدیدی هستیم و دانش آموزان می توانند با هزینه های كمتر استفاده های بیشتری را ببرند؛ با ارسال ویدیو در فضای مجازی، نه تنها در وقت و هزینه صرفه جویی خواهد شد، بلكه می توانیم الگوی خوبی جهت استفاده مفید از فضای مجازی در گسترش علم باشیم و فرهنگ استفاده مطلوب از فناوری را میان نسل نوجوان اشاعه دهیم.
فراخوان سومین دوره مسابقه دانش آموزی نور؛ گرامیداشت ابن رزاز جزری با مشاركت بیشتر از پنج هزار دانش آموز از هفت كشور جهان به آخر رسید و اختتامیه آن اردیبهشت سال آینده در تهران برگزار می شود. فراخوان این دور از مسابقه از آغاز دی سال قبل منتشر گردید و شهریور سال جاری به پایان رسید.
موضوع این دوره از مسابقه، ساخت فیلم های علمی كوتاه یك دقیقه ای توسط دانش آموزان با مبحث ساخت ساز و كارهای (مكانیزم های) حركتی و آزمایش هایی در مباحث مختلف مكانیك بود. الجزری از موثرترین دانشمندان در علم رباتیك و بدون شك بنیان گذار مكانیزم های مكانیكی در جهان بوده است.
مسابقه دانش آموزی نور هر سال برای بزرگداشت یكی از دانشمندان بزرگ جهان اسلام نام آن دانشمند را می گیرد؛ در دوره نخست با عنوان مسابقه دانش آموزی نور؛ گرامیداشت ابن هیثم به مناسبت یكهزارمین سال انتشار كتاب المناظر ابن هیثم، ریاضی دان و فیزیك دان شهیر جهان اسلام و نخستین دانشمند فیزیك نور در جهان برگزار گردید. مبحث این دوره از مسابقه كه مباحث نور و كاربردهای آن بود، مشاركت بیشتر از چهارهزار دانش آموز در سراسر كشور را با ارسال 1650 فیلم ثبت نمود و از صاحبان 200 اثر برگزیده، تقدیر گردید.
مسابقه دانش آموزی نور در سال دوم برگزاری گرامیداشت پروفسور جكی یینگ؛ برگزیده جایزه مصطفی (ص) 2015نام گرفت. این دوره از مسابقه در تمام حوزه های علمی همچون فیزیك، شیمی، زیست شناسی، ریاضیات، نجوم و یا تلفیقی از علوم مختلف بود كه در نهایت بیشتر از پنج هزار دانش آموز، دو هزار فیلم از آزمایش های علمی خویش را ارسال كردند و در آیین پایانی از 100 گروه دانش آموزی منتخب تقدیر گردید.
علمی**9157**1440


1397/10/25
14:50:43
5.0 / 5
4515
تگهای خبر: خدمات , فضای مجازی , فناوری , كاربر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۱
مجله سرگرمی

pcfun.ir - حقوق مادی و معنوی سایت سرگرمی كامپیوتری محفوظ است

سرگرمی كامپیوتری

فناوری اطلاعات و بازیهای کامپیوتری