معاون توسعه فناوری سازمان فضایی:

عامل انسانی در آتش سوزی تالاب هورالعظیم دخالت دارد

عامل انسانی در آتش سوزی تالاب هورالعظیم دخالت دارد

سرگرمی كامپیوتری: تهران - معاون توسعه فناوری سازمان فضایی ایران اظهار داشت: بر مبنای داده های ماهواره ای، در زمان بروز آتش سوزی در تالاب هورالعظیم در خوزستان، تغییرات دما در منطقه شدید نبود و ازاین رو عامل انسانی در وقوع آن دخیل بوده است.


به گزارش روز سه شنبه ایرنا از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، «علی صادقی نایینی» اضافه كرد: محل آتش سوزی به صورت روزانه مورد پایش می گردد و هر پنج روز یكبار میزان تخریب این تالاب مورد بررسی قرار می گیرد؛ مساحت كل تالاب حدود 100 هزار هكتار است كه دو سوم در عراق و یك سوم آن در ایران قرار دارد.
صادقی نائینی تصریح كرد: تا پیش از 17 شهریور ماه امسال حریق در قسمت عراقی این تالاب بود كه از 18 شهریور حریق به داخل ایران وارد شد.
وی درباره علت وقوع آتش سوزی بر مبنای داده های ماهواره ای بیان كرد: بر مبنای پایش‎ها از ابتدای آتش سوزی تغییرات دما در منطقه شدید نبود ازاین رو نمی توان این مورد را دلیل آتش سوزی دانست بلكه در این حادثه عامل انسانی دخیل بوده است.

** ارائه روش شناسی كاهش خشكسالی به سازمان ملل
معاون توسعه فناوری سازمان فضایی ایران اظهار داشت: ایران روش شناسی(متدولوژی) كاهش خشكسالی به سازمان ملل معرفی نمود كه برای بهره برداری كشورها بر تارنمای اینترنتی این نهاد بین المللی قرار گرفته است و كشورهای مختلف می توانند از این متدولوژی برای كاهش خشكسالی استفاده كنند.
وی همینطور از تهیه گزارشی درباره گرد و غبار به زبان انگلیسی اطلاع داد كه بعد از تكمیل به سازمان ملل ارسال می گردد.

** سیستان و بلوچستان امسال 17 بار شاهد رخداد گردو غبار بود
صادقی نائینی ضمن اعلام پایش روزانه رخداد گرد و غبار توسط داده های ماهواره ای، از وقوع 17 بار این رخداد در استان سیستان و بلوچستان از ابتدای امسال اطلاع داد.
به گفته معاون سازمان فضایی ایران، داده های ماهواره ای نشان داده است كه به جز 6 استان شمالی اردبیل، زنجان، گیلان، مازندران، گلستان و خراسان شمالی در بقیه استان‎ها هم از ابتدای سال تابحال رخداد گرد و غبار به وقوع پیوسته است.
وی افزود: طبق اطلاعات ماهواره ای بیشترین تعداد رخدادهای گرد و غبار در استان‎های جنوب شرقی مانند سیستان و بلوچستان، كرمان و خراسان جنوبی و بعد از آن در استان های جنوب غرب كشور مانند خوزستان و بوشهر رخ می دهد.
صادقی نایینی خاطرنشان ساخت: اطلاعات داده های ماهواره ای به صورت روزانه پایش و میزان این آلاینده ها به صورت درصدی نشان داده می شود؛ البته تلاش می گردد كه این میزان به صورت گِرم در سطوح فضا سنجش شود.

** دریافت روزانه 200 گیگابایت اطلاعات از ماهواره‎ها ​در ماهدشت
معاون توسعه فناوری سازمان فضایی ایران اعلام نمود: روزانه بیشتر از 200 گیگابایت اطلاعات در مركز فضایی ماهدشت دریافت می گردد كه توسط متخصصان این مركز، تحلیل و جهت استفاده عموم در سایت «سازمان فضایی ایران» قرار می گیرد.
وی اظهار نمود: زیرساخت هایی مانند، ایستگاه‎های داده‎های ماهواره‎ای، آزمایشگاه سنجش از طریق دور و مركز پایش ماهواره‎ای در مركز فضایی ماهدشت بوجود آمده است.

** ترسیم نقشه ماهواره ای ایران
صادقی نایینی در باره ترسیم نقشه ماهواره‎ای ایران اظهار داشت: با كمك حسگر «مادیس» و دو حسگر مشابه دیگری كه روی ماهواره‎ها نصب شده است، هر روز حدود ساعت 11 بامداد و 14 بعدازظهر تصاویری از كل ایران و منطقه خاورمیانه دریافت می گردد كه نتیجه آنرا به صورت نقشه ترسیم كرده و ساده شده، روی تارنمای اینترنتی سازمان فضایی ایران قرار می دهیم.
معاون توسعه فناوری سازمان فضایی ایران اضافه كرد: تلاش می گردد تا آخر امسال این سامانه به صورت خودكار بعد از دریافت داده ها بلافاصله روی سرور تحلیل و به صورت آنلاین بر بستر اینترنت نشان داده شود.

** سنجش سطح آب دریاچه ها
وی درباره پایش دو هفته ای سطح دریاچه ارومیه، طشك، بختگان و مهارلو تصریح كرد: سطح دریاچه ارومیه از 40 سال پیش تابحال پایش شده است اما از ابتدای سال 95 تابحال هر دو هفته یكبار مساحت این دریاچه سنجیده می شود؛ آخرین گزارش‎ مربوط به آخر شهریورماه است كه مساحت این دریاچه را حدود 1500 كیلومتر مربع اعلام نموده است.
صادقی نایینی خاطرنشان كرد: امسال سطح آب این دریاچه در مقایسه با مدت مشابه سال قبل تفاوت چشمگیری نداشته اما در مقایسه با مدت مشابه سال 95 حدود 20درصد آب دریاچه ارومیه كاهش داشته است.
معاون توسعه فناوری سازمان فضایی ایران درباره بررسی های سنجش سطح دریاچه ارومیه اظهار داشت: فروردین و اردیبهشت بیشترین سطح و شهریور و مهرماه كمترین سطح آب در این دریاچه وجود دارد و در فصل پاییز و زمستان با عنایت به بارش ها، سطح آب دریاچه بیشتر می گردد.
وی درباره سطح آب دریاچه طشك، بختگان و مهارلو تصریح كرد: آب این سه دریاچه بر مبنای پایش های ماهواره ای از سال قبل به صورت كامل خشك شده است.
صادقی نائینی درباره پایش ماهواره ای حریق جنگل ها بیان كرد: سامانه پایشی در سازمان فضایی وجود دارد كه جنگل‎ها و مراتع را رصد می كند و بر مبنای پایش این سامانه آتش سوزی در جنگل مریوان بیشتر از 100 هكتار از اراضی شمال مریوان را از بین برده است.

** اینترنت اشیا و مدیریت كشاورزی
صادقی نائینی به خدمات كشاورزی با استفاده از داده های ماهواره ای اشاره نمود و خاطرنشان ساخت: در دشت مغان و كشت و صنعت نیشكر در جنوب كشور یك پروژه در حال اجراست كه در آن از سنسورهای زمینی و تصاویر ماهواره ای برای مدیریت بهینه اراضی كشاورزی استفاده می گردد.
معاون سازمان فضایی ایران اظهار داشت: طبق داده های ماهواره‎ای و زمینی مبحث كشاورزی دقیق با هدف ارائه خدمات مشاوره توسط گروهی از متخصصان مطرح است به صورتی كه دوره رشد محصول را با تعیین زمان آبیاری، میزان سم و كود و نظایر آن مدیریت می كند تا با كمترین هزینه، بیشترین میزان تولید را داشته باشد.
صادقی نایینی اضافه كرد: در این قسمت با كمك اینترنت اشیا با اندازه گیری پارامترهای مختلفی مانند آب و خاك خدمات مشاوره ای توسط متخصصان به كشاورزان ارائه می گردد.

** استفاده از اطلاعات ماهواره در حوادث طبیعی
معاون توسعه فناوری سازمان فضایی ایران درباره استفاده از داده های ماهواره ای در حوادث طبیعی خاطرنشان كرد: تابستان سال قبل تفاهم نامه مشتركی با سازمان مدیریت بحران به امضا رسید كه در این تفاهم نامه چگونگی استفاده از فناوری فضایی در مدیریت بحران كشور ذكر شده است.
وی اضافه كرد: در سال قبل دوره آموزشی سه روزه در هفته جهانی فضا برگزار گردید كه 100 متخصص سازمان مدیریت بحران از 31 استان كشور در آن شركت كردند.
صادقی نائینی بیان كرد: بعد از زمین لرزه كرمانشاه اطلاعات ماهواره ای منطقه را دریافت و در ماهدشت مورد بررسی قرار دادیم كه بر مبنای آن نقشه مناطق تخریب شده در سر پل ذهاب، قصر شیرین و 30 روستای حاشیه ای را تهیه و در اختیار گروه های امدادرسان قرار گرفت.
اقتصام**2078***2025


1397/07/18
12:51:22
5.0 / 5
4704
تگهای خبر: آنلاین , ارتباطات و فناوری اطلاعات , اینترنت , تارنما
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
مجله سرگرمی

pcfun.ir - حقوق مادی و معنوی سایت سرگرمی كامپیوتری محفوظ است

سرگرمی كامپیوتری

فناوری اطلاعات و بازیهای کامپیوتری